Skip to content
Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Anasayfa arrow Kooperatifimiz arrow ÜYELİĞİMİZ BU MU?
ÜYELİĞİMİZ BU MU? Yazdır
        
         İŞTE  BİZ  
         BU ÜYELİKTEN ve Üyelerden   NE BEKLİYORUZ...?                                                      03/11/2011

       Sevgili üyelerimiz kusura bakmazsanız  biraz zülfiyara dokunarak yazacam. Ama Alınganlık yapanlara...  Doğrudur; Doğru değildir.  Diyen Herkesten Öncelikle Özür diliyerek  başlamak  istiyorum.
       Yazımın başlığındanda anlaşılacağı gibi BU ÜYELİKTEN ve Üyelerden NE  NE BEKLİYORUZ...?  Kendinizin yada hepimizin ne beklediğini  bilen de pek yok. 
    Her ne ise........ Söze şöyle girmek istiyorum.
       Adamın birinin   evine bir  Hırsız girer.  Hırsız içeri gireken İçerde adamın çocuğu varmış.  Hırsız kapıyıda arkadan kitler.
Çocuk Bağırıyor  baba  EVE HIRSIZ giridi.  Baba da  YAKALA GETİR oğlum diyor. Çocuk Baba Gelmiyor diyor.
Babası.. Ozaman  BIRAK SEN GEL oğlum der.  Çocuk... BABA BENİDE BIRAKMIYOR.  Baba  bir haydaaaaaaaa   çeker ve şaşkınca artık kendini ve oğlunu hırsızın  ve zamanın insafına bırakır. Hani derler ya   BUYURUN BURDAN YAKIN  işte bizimki de böyle bir şey.
     Peki  bu benzetmeyi neden anlattım.
    Değerli arkadaşla Bir kuruluşa üyeyiz. Neden  Üye olduğumuzu biliyoruz.
    Sadece Bize anlatılan ve  verilen vaatlere göre üye olduğumuzu da biliyoruz.
     Aklımızın pek almadığı bir umutla üye edilmişiz. Bunuda biliyoruz. derken...... geçmiş     20 -25 yıl hala aynı düşüniyoruz.
    Hatta şöyle  bile dişüniyoruz
    Biz buraya bir servet yatırdık. Bir yatırım yaptık.  Bize ne vaat verildiyse..  Ne söz verildiyse o mutlaka yerine  gelsin       gelmeli.dercesine
   Evet bazılarınız  haklısınız. Çel çocuğunuzun ekmeğinde keserek buraya bir yatırım yaptınız.   3 - 5  yıl sonra beşkuruş ödemeden  bir ev hatta 2 ev sahibi olacağız diyerek.  Kiminizde  bu söylenenlere  pek  inanmadınız ama yinde ya... köşede bir yatırımımız olsun; boşada çıksa   öyle büyük bir kayıp sayılmaz diyerekten bir yatırm olsun diye düşündünüz. Buda çok güzel....
  Gele gele  2008  yılına geldik. Bazı gerçekleri gördük. Durumun size anlatıldığı gibi olmadığını, yada sizin beklediğiniz gibi  olmadığı anlaşıldı.
  Üç  dört  yıldır size anlatıyoruz  belgelerli  size sunuyoruz   Yinede  inanmak istemiyorsunuz; üstelik te hep şu soruları  soruyorsunuz.
Başkanım  Noldu?  Bir Gelişme varmı?  TOKİ ile Naptınız?  Mahkemeye verdiniz mi? Ne zaman ev sahibi olaceğız? vs. vs.

    İşte...Burda biraz düşünelim   Ya.. bu başkan ne demek istiyor diye..  Bir iki gün sonra  devamını yazacağım. Yazı yarım kalmış demeyin............... 
şimdilik devamında görüşmek üzere saygılarımla
 Beyhan Demirkuş
                                                                            
                                                      İKİ AYA SONRA  GELDİM GÖRÜŞMEYE

   25/12/2011   Evet şimdi de devamını okuyup görmeniz için  yine birşeyle yazıp söylemek durumundayım. Arada geçti iki ay iki ay sonuda bu yazının pekte fazlaca okunup üyelerimizin etkilendiğini söyleyemem . Nedeni de şu eğrer bu site ara sıra tıklanmış olsaydı yada bu yazı okunmuş olunsaydı. Ya burya bir yorum yazılırdı ya bir tel edilirdi yada durumda bir bir vazife çıkarılıp ufak bir değişiklik dikkatimizi çekerdi. Her ne ise Hani derler ya" Ayvaz Kasap Aynı Hesap" İşte bende içinde olmak üzre hepimiz aynı üyelik vasıflarına sahip olan insanlarız. Kötümser anlamında söylemiyorum, kimsede yanlış yorumlamasın. Yanlış anlayanlar için  peşinen özür dilerim   Hepimiz doğal olarak düşünsel ve sosyal anlamada aynıyız anlamındam söyledim.
  Evet geriye  ne kalıyor ?  Şu kalıyor: Ya kendimizi doğal süreç akışına  bırakacağız. Ya da adeta bu arazi hakkında kaderimizi başkasına teslim edeceğiz. Başka yolu yok. Varsa bir yolu birileri bize önersin; Söylesin; Gelsin beraber bakalım, yapalım ve bu kadar insanların vebalinde kurtulalaım. Ama şunuda hiç kimse aklında geçirmesin. Burası sahipsizdir. Birgün rant kapısı olarak elime geçer adeta hükümdarlığımı sürdürürüm filanda  olamaz. Bu yönetim olarak bu insanalrın burdaki  bu haklarını korumak iyileştirmek sonuna kadar haklarını teslim etmek için bizim adeta insani bir borcumuzdur. 
            Peki Nedir   Çözüm   Hep söyliyoruz  yinede söyliyelim.
              1 -Ordaki arsamıza Kendimiz  Konutlarımızı yapmak
              2-  İsteyenlere  Herbirimize birer daire düşecek  şekliyle  kat karşılığı vermek
              3- Şimdi değer   itibariyle  topluca satmak
              4- Bu 3 madde dışında burya eklenecek bir madde varsa 5. madde olarak  yorum olarak yazsın    
                                                   Tekrar Hepinize  sevgi ve saygılarımla
                                                     Beyhan Demirkuş              
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile