Skip to content
Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Duyurular arrow MERAK EDİLEN BİLGİLENDİRME
MERAK EDİLEN BİLGİLENDİRME Yazdır
Sayın Üyemiz;                                                                                         20/02/2017

Öncelikle selam, sevgi ve hürmetlerimizi sunarak sözümüze başlamak isterim.

Şöyle ki. Bizler 168 üyeden oluşan bir kooperatifiz. İlk üye olanla, son üye olan arasında yaklaşık 27 yıl gibi bir zaman farkı var. Son birkaç yıl önce üye olanlar hariç. Geri kalan üyelerimizin tamamı 10 yıl, 15 yıl, 20 yıl süreli üyelerdir. Bu yılları yazmak kolayda 10, 15, 25 yıllık geçen süre hiçte kolay değil.Deyim yerinde ise dile kolay bu süre bir ömür. 25 yıldan buyana bir arpa boyu ilerleme sağlayamadık.

Peki neden ?

1- Bu arazi1989 yılında alındı. Burası 18 yıl tara olarak kaldı.

2- 2008 yılında imar verildi arsa oldu.

3- Hisse başına 200 metrekareM2 olarak aldığımız bir yer 100 meterekareM2 ye düştü. Çünkü tarla idi. Arsa oldu .

4- 2008 yılından buyana bu arsamıza konutlarımızı kedimiz yapalım dedik, hiç kimse kabul etmedi. Nedeni ise herkes burada bir hisse aldığında, karşılıksız her hisseye TOKİ bir daire verilecek umuduyla alınması. Oysa o zamanda şimdide böyle bir şey yok.

5- Topluca satalım dedik. Herkes evinde birebir konuştuğumuzda evet hemen satılsın bıktık artık deniliyor. Genel Kurula gelince HAYIR satmayalım diye karar çıkıyor.

Bize göre de bir an önce satılması doğru değildi. Satmayalım kararı çıktı. Çünkü o zaman ki en yüksek fiyat bir hisse 50-60 bin lira idi. Şimdi 100-120 bin lira teklifler alabiliyoruz. Deme ki beklememizin bir faydası olmuş. Ama nereye kadar.

Bizce birkaç yıl daha beklemenin isabetli bir karar olur diye düşünüyoruz. Biliyorum hemen diyeceksiniz ki 20 yıl bekledik daha da mı bekleyelim. Evet 3-4 yıl daha beklemekte fayda var. Şöyle ki : 1- Devlet yatırımlarının çoğunu o bölgede yapıyor 2. Köprü, Havaalanı Kanal İstanbul Merto ağının oraya kayması. 3- Yeni şehir oluşturmaları . 4-TOKİ nin Kayaşehir konutları arsamıza 300 – 500 metre yakınında olması.

Yanı bir kaç yıl sonra. Biz onlara değil; Onlar gelip bize teklif sunacaklar. Çünkü şuan bize en yakın olan Kayaşehirdeki 100 M2 lik daireler 300-400 Bin lira civarında satılıyor.

Yine soruyorsun gibime geliyor. Ya başkanım bunları neden anlatıyorsunuz. Saadete gel. Ne yapacaksınız. Ne yapılacak onu söyle. Diyorsunuz.

Evet söylemek kolay; Ama yapmak zor. Çünkü bir şeyi yapmak için. Az çok olanaklarınız, gücünüz , yasal hak ve imkanlarınızın olması gerekir. İşte bunları anlatmaya çalışıyoruz.

Bizler hep sizlere sorduk: 1- Satalım mı? Cevap HAYIR. 2- Kat karşılığı verelim mi? Cevap nasıl ama ? Dediniz. 3- Dört hisseye bir daire veriyorlar dedik. Yine cevabınız kocaman bir HAYIR.

4- Hadi inşaatımızı kendimiz yapalım dedik. Yine soruldu . Nasıl ama ? 2010 -2011 yıllarında idi her hisse 30 – 40 bin lira verirse her hisseye 75- 90 M2 arası bir daire yapabiliriz dedik. Cevap : Hayda hem arsa vereceğiz, hem yıllardır para ödüyoruz yinede 30-40 bin lira paramı vereceğiz. Olmaz. Hani her hisseye bir daire vereceğiz demiştiniz cevabı ile buna da kocaman bir HAYIR

Yine duyar gibiyiz.. Başkanım hikayeyi uzatma. Ne yapılacak…? Ne olacak? Sonucumuz.

Evet haklısınız . Yalınız biz değil. Siz biz beraberce karar vereceğiz. Peki beraberce neyin kararını vereceğiz.

1- Satacak mıyız?

2- Değer kazanması için Birkaç yıl daha bekliyecekmiyiz.

3- Teklif edilen kat karşılığına verecek miyiz.

4- Buraya konutlarımızı kendimiz yapacakmıyız.

İşte bu seçeneklerden başka seçeneği olan; Farklı fikir ve teklifi olan varsa bize yazsın önersin bizi yönlendirsin

Neler yaptığımızı; Nerelere gittiğimizi; Kimlerle görüştüğümüzü anlatmayacağım. Çünkü sizin ve bizim için önemli olan yapılan çalışmalar değil. Sonuç önemli.

Şu ana kadar sonuç ney? Sizin ve bizim bildiğimiz engellerin hikâyelerin aynısı.

Sayın üyelerimiz. Sanırım biz az çok kendimizi ve neler yapılması gerektiğini, Gelişmelerin nasıl ve ne aşamada olduğunu anlattık.

Sizin kafanızdaki geçen sorulara ve çözümlere az çok cevap verdik.

Şimdi yine soracaksınız.

Peki bunları sizde bizde zaten biliyoruz neden bize yazıp gönderdiniz.

1- Biz ve kooperatifteki arsalarımız hakkında bilgi sahibi olmak.

2- Genel kurula gelirken bu bilgiler ışığında gelmenizi istediğimiz için.

3- Bire bir görüşemiyoruz. Yönetim kurulu olarak bu düşüncelerimizi size aktarmak

Hepinize sevgi ve saygılarımızla.

Yönetim Kurulu adına

Beyhan Demirkuş

Koop. Yöetim Kurulu Başkanı

 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile